Založ si blog

Znovuzrodenie záhrady

 

remýšľate, prečo sa zaoberať záhradou pred príchodom zimy a v zime? Zdravá a krásne vyzerajúca záhrada potrebuje pravidelnú starostlivosť po celý rok, teda aj na jeseň a v zime. Táto starostlivosť sama o sebe však neurobí zo záhrady krásne miesto pre odpočinok. Aké sú teda rady pre zveľadenie záhrady? Šikovné úpravy záhrady, ktoré ľahko vytvoríte z dreva a ďalších materiálov prinášam práve v tomto článku. Poradím, ako efektívne zvelebiť vašu záhradu vrátane finančne nenáročných tipov. Všetko v podobe jednoduchých nápadov pre vašu záhradu. A nevadí, že zima prichádza, aj v zime je potrebné na záhradu myslieť!
Vyrobte si vlastný nábytok alebo dekorácie z dreva. Drevo je najprirodzenejší materiál na záhradu, navyše sa s ním dá skvele pracovať. Výborne sa k nemu hodia dekoracne sviecky.
Rozbite priestor cestičkami. Chodníčky citlivo oddelia jednotlivé časti a celkový vzhľad záhrady jednoznačne pozdvihnú.
Kvetín nie je nikdy dosť. Nemusíte ich ale sadiť len do zemi, skvele poslúžia aj originálne kvetináče alebo konštrukcie na rastliny, za ktoré môžete napríklad schovať nevzhľadnú stenu.
Kúpte si jazierko. Pohľad do vody je nesmierne upokojujúci a podarené jazierko je skutočnou dominantou záhrady.
Lucerničky a svietidlá vám umožnia kochať sa záhradou aj za tmy, cez deň potom môžu plniť estetickú funkciu. Vhodou dekoráciou je tiež prútený košík.
Nebojte sa záhradných dekorácií ako napr. sošky anjelov. Tým nemyslíme trpaslíkov, ale naozaj originálne kúsky, ktoré do záhrady vnášajú nádych tajomna. Pokiaľ nie ste priaznivcom klasických kamenných či keramických kúskov, mohli by sa vám páčiť ručne vyrezávané drevené sochy.
O záhradu sa starostlivo starajte za každého ročného obdobia, pravidelná starostlivosť je kľúčovým krokom k tomu, aby vyzerala skutočne dobre.
Chcete sa o tom, ako zvelebiť záhradu, dozvedieť viac? Čítajte ďalej. Pripravil som pre vás konkrétne nápady, ktoré nezruinujú vašu peňaženku a zároveň záhradu zútulnia.
Pokiaľ vám zostane niekoľko klátikov dreva, nevyhadzujte ich! Môžete z nich vyrobiť atraktívnu jednoduchú stoličku či lavičku, vyrezať z neho napríklad vodníka či inú rozprávkovú bytosť strážiacu vašu záhradu. Pokiaľ si nie ste istý svojimi schopnosťami pri práci s pílkou a sekerou, stačí klátik vydlabať a urobiť z neho krásny kvetináč podobajúci sa na kvetináče plastové.
Na jeseň môžete skrášliť záhradu svetielkujúcou tekvicou. Najmä v období
sviatka všetkých svätých či halloweenu výborne zapadne do exteriéru.

26.12.2018

Hneď na začiatku si povedzme, že sa nejedná o reštaurovanie starožitného nábytku či dekoračných predmetov (kvetináče plastové) do pôvodnej podoby. Takže ak očakávate návod na miešanie šelakovej politúry a opravu slonovinovej interzie, musíte ešte vyčkať. Ak však chcete vlastnými rukami zachrániť kus rodinnej histórie a urobiť z neho novú ozdobu chodby či [...]

Záhrada v novembri

14.11.2018

Práce v záhrade počas neskorej jesene/začínajúcej zimy majú “adventný” nádych. Nie že by už začalo liturgické predvianočné obdobie (tomu je vyhradený až december), ale tak ako je Advent očakávaním Vianoc a s ním spojené vianocne dekoracie, tak sú novembrové práce očakávaním niečoho, čo sa ešte len ukáže. Všetky rastliny, ktoré vysádzame, uvidíme v plnej [...]

Ekologické Vianoce

02.11.2018

V časoch konzumu sme špeciálne počas Vianoc ochotní minúť nemalé peniaze napr. aj dekoračné predmety. Zoznam, čo všetko potrebujeme, je skutočne dlhý. Skúsme sa však predtým, ako nákupnému ošiaľu podľahneme, zamyslieť nad tým, či skutočne toto všetko potrebujeme k prežitiu pokojných sviatkov s rodinou. Ku všetkému totiž existujú alternatívy,“ uviedla [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 31060x
Priemerná čítanosť článkov: 1635x

Autor blogu

Kategórie