Založ si blog

Zariadenie bytu v štýle „boho“

Bohémska duša miluje zeleň a zeleň milujeme všetci. Uznávam, že boho môže byť pre niekoho príliš bláznivý štýl, no s dávkou citu si nájde svoje miesto v každom interiéri. Nezáleží dokonca ani na tom, v akom duchu máte zariadený pr

Interiérový štýl „Boho“: S dávkou citu si nájde miesto u každého

Bohémska duša miluje zeleň a zeleň milujeme všetci. Uznávam, že boho môže byť pre niekoho príliš bláznivý štýl, no s dávkou citu si nájde svoje miesto v každom interiéri. Nezáleží dokonca ani na tom, v akom duchu máte zariadený príbytok. Bohémsky šmrnc získa s ľahkosťou každá izba. Dokonca aj vianocny stromcek sa dá vyzdobiť v uvedenom štýle.

TIP 1: SPÁLŇA
S domom zariadeným v štýle etno sa prirodzene spája aj zeleň. Drevený masívny nábytok či ratanové a prutene vence stačí doplniť niekoľkými textíliami vo výrazných exotických farbách a zvyšok dolaďte jemným geometrickým vzorom. O všetko ostatné sa postarajú všadeprítomné živé kvety.

TIP 2: JEDÁLEŇ
Zdá sa vám váš vintage interiér príliš bledý a sivý? Nečudujte sa. Leto a jeseň nás zvádzajú pritiahnuť si farebnosť i do svojich domovov. Zaodejte svoje kreslá a stoličky do kvetov a obklopte sa farbami z prírody. Vymeňte na chvíľu nostalgickú náladu za sršiacu energiu a keď nastane čas na zmenu, jednoducho vymeníte poťah.

TIP 3: OBÝVAČKA
Akou farbou si priblížiť prírodu v interiéri, ak nie zelenou? Jednoduchý štýl v prírodných tónoch neomrzí a bude príjemným miestom na oddych po celý rok. Stačí ak použijete voňavé sviečky a docielite žiaduci bohémsky šmrnc. Obrovský črepník so živou rastlinou dotvorí fantastickú kulisu neskrotnej džungle.

TIP 4: PRACOVŇA
Čoraz viac mužských interiérov prezrádza lásku ku kvetom a rastlinám. Pracovňa zariadená v industriálnom štýle si zeleň priam žiada. Porozmiestňujte črepníky po stole a na rôzne vysoké drevené či kovové podstavce, môžme použiť aj sochy anjelov do bytu.  Stanú sa nielen pastvou pre oči, ale i pohonom pre mozgové bunky. A to sa predsa ráta!

TIP 5: DETSKÁ IZBA
Detská izba musí byť v prvom rade nežná a hebká, taka aby sa v nej dieťa necítilo ako na sviatok všetkých svätých. Tento efekt docielite pastelovými odtieňmi a mäkkými textíliami hoci aj tvare pichľavých kaktusov. Deti veselé rastliny milujú a kaktusy k nim rozhodne patria. Kým sa o ne naučia starať, postačia i tie namaľované. Príjemná tapeta alebo hravé vankúše rozveselia deň im aj vám.

26.12.2018

Hneď na začiatku si povedzme, že sa nejedná o reštaurovanie starožitného nábytku či dekoračných predmetov (kvetináče plastové) do pôvodnej podoby. Takže ak očakávate návod na miešanie šelakovej politúry a opravu slonovinovej interzie, musíte ešte vyčkať. Ak však chcete vlastnými rukami zachrániť kus rodinnej histórie a urobiť z neho novú ozdobu chodby či [...]

Záhrada v novembri

14.11.2018

Práce v záhrade počas neskorej jesene/začínajúcej zimy majú “adventný” nádych. Nie že by už začalo liturgické predvianočné obdobie (tomu je vyhradený až december), ale tak ako je Advent očakávaním Vianoc a s ním spojené vianocne dekoracie, tak sú novembrové práce očakávaním niečoho, čo sa ešte len ukáže. Všetky rastliny, ktoré vysádzame, uvidíme v plnej [...]

Ekologické Vianoce

02.11.2018

V časoch konzumu sme špeciálne počas Vianoc ochotní minúť nemalé peniaze napr. aj dekoračné predmety. Zoznam, čo všetko potrebujeme, je skutočne dlhý. Skúsme sa však predtým, ako nákupnému ošiaľu podľahneme, zamyslieť nad tým, či skutočne toto všetko potrebujeme k prežitiu pokojných sviatkov s rodinou. Ku všetkému totiž existujú alternatívy,“ uviedla [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 31164x
Priemerná čítanosť článkov: 1640x

Autor blogu

Kategórie