Založ si blog

Altánok

Altánok je miestom oddychu a peknou ozdobou vašej záhrady. Ak už máte doma svoj vynívaný altánok, tak už je len na vás vytvoriť v ňom jedinečnú atmosféru pripomínajúcu vianocny stromcek.

Prečítajte ako si spestriť pobyt v záhradnu altánku a zakomponovať doň vhodné dekoráčné predmety.

Kvety
Najčastejšou dekoráciou záhradného altánku sú kvety. Môžete si zvoliť prevísajúce rastliny, ktoré si vysadíte do obyčajných alebo do závesných kvetináčov, alebo sezónne popínavky k stenám altánov. Výborným tipom na kvet je brečtan, ktorý výborne vynikne pri prutennych vencoch.

Osvetlenie
Záhradný altánok môžete aj osvetliť, a tým pádom predľžiť čas na čerstvom vzuchu. Môžte si vybrať obyčajné osvetlenie, závesné osvetlenie, lampióny, svietníky alebo osvetlenie cesty, ktorá vedie k altánku. Ku koncu roka môžte využiť tekvice ako vhodné jesenné dekorácie.

Krb
Ak túžite po niečo výnimočné, krb v altánku je pre vás naozaj vhodnou voľbou.

Vtáčia búdka
V altánku kľudne môžte zavesiť aj vtáčiu búdku. Radi vás navštívia potom vtáčiky a vy sa môžte tešiť z krásneho vtáčieho spevu. U nás na vidieke ju vždy vešiame na sviatok všetkých svätých.

Nábytok
Nábytok by mal ladiť s celkovým dizajnom vášho altánku. Vyberte si podľa svojho vkusu, ale nezabudnite na heslo, menej je niekedy viac.

Hojdačka
Na strop altánku môžte zavesiť aj hojdacie závesné kreslo z prírodných materiálov pre úplný relax.

Nábytok
Nábytok by mal ladiť s celkovým dizajnom vášho altánku. Vyberte si podľa svojho vkusu, ale nezabudnite na heslo, menej je niekedy viac.

Hojdačka
Na strop altánku môžte zavesiť aj hojdacie závesné kreslo z prírodných materiálov pre úplný relax.

26.12.2018

Hneď na začiatku si povedzme, že sa nejedná o reštaurovanie starožitného nábytku či dekoračných predmetov (kvetináče plastové) do pôvodnej podoby. Takže ak očakávate návod na miešanie šelakovej politúry a opravu slonovinovej interzie, musíte ešte vyčkať. Ak však chcete vlastnými rukami zachrániť kus rodinnej histórie a urobiť z neho novú ozdobu chodby či [...]

Záhrada v novembri

14.11.2018

Práce v záhrade počas neskorej jesene/začínajúcej zimy majú “adventný” nádych. Nie že by už začalo liturgické predvianočné obdobie (tomu je vyhradený až december), ale tak ako je Advent očakávaním Vianoc a s ním spojené vianocne dekoracie, tak sú novembrové práce očakávaním niečoho, čo sa ešte len ukáže. Všetky rastliny, ktoré vysádzame, uvidíme v plnej [...]

Ekologické Vianoce

02.11.2018

V časoch konzumu sme špeciálne počas Vianoc ochotní minúť nemalé peniaze napr. aj dekoračné predmety. Zoznam, čo všetko potrebujeme, je skutočne dlhý. Skúsme sa však predtým, ako nákupnému ošiaľu podľahneme, zamyslieť nad tým, či skutočne toto všetko potrebujeme k prežitiu pokojných sviatkov s rodinou. Ku všetkému totiž existujú alternatívy,“ uviedla [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 31161x
Priemerná čítanosť článkov: 1640x

Autor blogu

Kategórie